VÄLKOMMEN TILL

LA MUSCATELLE!

 

Terrassbygget är vårt senaste projekt. Här sitter vi kungligt på första parkett och bara njuter av fågelsång, utsikt och ett lugn man inte tror är sant så nära bebyggelse. Härifrån ser vi de typiska provençalska tegeltaken i byn Belgentier.

 

Välkommen att hyra vårt underbara hus – vårt hem – i Provence under juli och augusti. Här bor du modernt och med alla bekvämligheter och nära till allt som gör livet i Provence till den semester så många drömmer om. Huset har bara några år på nacken, är ljust och luftigt med öppna ytor, vackert möblerat med stora rum och en standard utöver det vanliga man ser i franska hus.


Huset ligger i en sk. domaine, ett mindre privat område med vacker, byliknande bebyggelse och en stor gemensam inhägnad pool. Här finns också privat boulebana för den som är road av att pröva på. Byns tennisbana ligger inom synhåll från området. På några minuters gångavstånd ligger den pittoreska gamla byn Belgentier med sina smala gränder med hus från 1600-talet, en vacker park och ett slott med anor från en spännande tidsperiod. Och så en brusande flod som rinner mitt igenom byn. All tänkbar service finns också här.  Till Medelhavet med många fantastiska stränder att välja mellan har man cirka två mil!

   

Trädgården är precis lagom stor med terrasser, gräsytor, utegrupper, hängmatta och grillplats. Sol och svalkande skugga finner man överallt i denna insynsskyddade lilla oas med underbar utsikt ner mot närliggande by och omgivande blåa berg.


Huset är nybyggt, väl underhållet och i skick som nytt. Det är i två plan med tillhörande privat parkeringsplats utanför huset och med plats för övrig parkering i området. Det ligger insynsskyddat och med vackra hundraåriga ekar på tomten och utsikt mot vacker omgivning. Här är mycket lugnt och fridfullt.

   

På första våningen finns kök med bardisk med all utrustning inklusive kyl, diskmaskin, mikrovågsugn och alla övriga elektriska apparater som behövs. Intill ligger en stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, utrustat städskåp  och ytterligare en kyl/frys samt förvaringsutrymmen för specerier/vin/vatten etc. I hallen finns skjutbara spegeldörrar framför garderob för ytterkläder och skor. Här finns också en separat toalett.

  

Det ljusa vardagsrummet i sydvästläge med matsalsdel för sex-åtta personer öppnar sig under ett valv. Bekväm soffgrupp, tv, video, dvd-spelare och internet/WiFi samt två dörrar ut mot angränsande terrass gör den här delen under den varma perioden till en obegränsad ”inne- och uteyta” som går i varandra. Terrassen med sin pergola med dignande röda rosor och soltak har utematplats för sex till åtta  personer samt sittplatser för en drink före maten eller en lässtund i solen.

Hela huset är utrustat med avancerad klimat-anläggning vilket innebär luftkonditionering från tak i samtliga rum. Internetanslutning i hela huset.


På övre våningsplanet som nås via en öppen trappa med ljusinsläpp ligger en ljus hall och tre stora rum. Det större sovrummet har två 90x200 cm sängar i hög kvalitet, byrå för förvaring samt fåtölj/läshörna intill bokhyllor med god svensk och utländsk litteratur. Här finns också tv och video. Intill ligger ett separat badrum med inbyggt handfat, dusch och förvaringsutrymmen.  Utsikten mot trädgård och omgivande berg är underbart vacker!

   

Nästa rum har utdragbar bäddsoffa för två, 160x200 cm. Här finns skrivbord och garderobsutrymme och trevlig utsikt mot gatudelen, berg och trädgårdsanläggning. I anslutning ligger ett mycket stort badrum med infällt handfat i stor bänk, badkar, motionscykel och förvaringsutrymmen.

Det tredje rummet är inrett som arbetsrum med stort skrivbord och bokhyllor men med plats för en bekväm clic-clac-fåtölj, 90x200 cm. Här finns också plats för ytterligare en (hopfällbar om man så vill) säng.  Detta rum vetter också mot vacker utsikt mot berg och trädgård.


 

Välkommen